Weekend med svigerfamilien ...

Når den lille pludselig ikke er så lille mere …

| P E L L E  N J O R D |

Pelle Njord

I dag er Pelle 11 uger gammel !

Jeg kan slet ikke forstå, at det allerede er 77 dage siden, at han blev født med lynets hast.


| F Ø D S E L S B E R E T N I N G |

Onsdag den 1. marts 2017 (40+6) startede ellers som alle andre morgener i slutningen af graviditeten, nemlig tungt, varmt og ømt! Aftenen forinden (40+5) havde min mand og jeg været i biografen og omkring kl 23 har jeg ca. 4-6 minutter imellem mine “veer”… Da klokken nærmer sig midnat ringer jeg til fødegangen og jeg får lov at komme ind til et tjek. Og hvad sker der så? Jow, veerne går fuldstændig i sig selv.. Har 2 små plukveer imens vi er på fødegangen og er kun 2 cm åben, hvilket er INGENTING i forhold til en kommende fødsel, så jeg får valget mellem at blive på sygehuset, eller tage hjem og sove i min egen seng. I samråd med Stellan vælger jeg at tage hjem, for veerne var jo gået i sig selv.

Vi lander hjemme omkring kl. 2 og jeg mærker intet til nogle veer overhovedet resten af natten.

Næste morgen, altså den 1. marts 2017, havde jeg en tid på sygehuset til en vægtscanning, da vi var i tvivl om Pelles størrelse. Under min første fødsel fik jeg en 3A-grads bristning og et stort barn ville kunne risikere at forvolde en del skade i de nedre dele igen, derfor gennemtvang jeg en vægtscanning. Kl. 8.40 havde jeg tid og efter scanningen mente de at Pelle vejede 3728 gram. Jeg mærkede stadig intet til veerne fra aftenen forinden, så jeg fik booket tiden til mit overtidstjek, som foregår 41+0.

Vel hjemme igen omkring kl. 10 valgte vi at smide os op i seng, for lige at slappe lidt af.

Kl. 11.00 mærker jeg et pop i mit bækken og en følelse som hvis man taber en bowlingkugle ned over fingrene. Efter lidt banden får jeg sat mig op i sengen og kan med det samme mærke, at vandet er gået. Efter samråd med jordemoderen natten forinden, så får jeg sammen med min mand bakset mig ned i bad, for lige at friske mig op, inden vi giver fødegangen et kald. Veerne mangler jo også stadig, så tænkte at der går nok en times tid før de begynder at blive stabile, men jeg tog fejl.

Jeg får tøjet af og går ind i badet. Min mand når kun lige op af trappen (han var på vej op for at hente min bbhugme) da han ellers kan høre hystaden her begynde at brøle nede i badet. Han snupper bbhugme under armen, får den smidt ind i stuen og kommer ud til mig, hvor veerne kommer rullende som perler på snor. Vi får ringet op til fødegangen og efter to sammenhængende veer får jeg fremstammet mit cpr-nummer, inden den næste kommer rullende. Den søde jordemoder i telefonen får bare sagt “i kommer bare hurtigst muligt” og min mand får hjulpet mig ud af badet og i tøjet. Imens jeg kommer i skoene kører Stellan bilen så tæt på vores hoveddør som muligt, for han kan godt både se og høre, at han får mig ikke til at gå langt.

Tror klokken er 11.35 eller deromkring da jeg endelig er kommet i bilen og vi suser afsted mod OUH. Da vi har kørt i ca. 5 minutter begynder jeg at få presseveer – de starter faktisk lige som vi kører på motorvejen.

Kl. 11.50 smider Stellan bilen foran fødegangens hovedindgang og løber ind efter en kørestol. Imens han får bakset en lettere panisk mig, som brøler temmelig højt, ud af bilen, er der en venlig mand (MIN GUD!) som prajer en elevator og en jordemoder møder os lige inden for døren.

Da vi kommer op på 3. sal og ind på fødegangen, kan jeg huske jordemoderen råbe: “Vi har en med pressetrang” og en anden jordemoder råbe: “Stue 7 er fri” og derfra gik det hurtigt. Mig ned på stuen, bikset op at stå, gispende, bukser og sko af mig, op på briksen og med en SUPER guide i jordemoder Tine føder jeg kl. 12.08, altså 1 time og 8 minutter efter vandet gik derhjemme, skønne Pelle Njord Bryld Hansen.

Pelle var 53 cm lang og vejede 4090 gram.


I dag er Pelle som skrevet 77 dage gammel og vi har været ved sundhedsplejersken.

Pelle er nu 62 cm lang og vejer 6190 gram.


Over and out

/nathaliabhansen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekend med svigerfamilien ...