Når den lille pludselig ikke er så lille mere ...

Grove pølsehorn med salt og timian …

| G R O V E  P Ø L S E H O R N |

Grove pølsehorn


Hjemme hos os elsker vi pølsehorn – til madpakken, aftensmad, middagsmad, eftermiddagssnack – og efter megen afprøvning, er jeg kommet frem til en opskrift, som bare virker hver gang. Selv min mand kan finde ud af at bage lækre pølsehorn nu.


Antal: 20 stk

Tid: ca. 2 timer

Ingredienser:

25 gram Gær
1 dl Lunkent vand
2,5 dl Koldt vand
1 spsk Honning
1 tsk Groft salt
3 spsk Olie (bruger raps)
2 dl Grahamsmel
1 dl Havregryn
Ca. 400 gram Hvedemel (efterprøv)
10 Pølser (bruger partypølser)
1 Æg, Groft salt og timian

Frengangsmåde:

  • Smuldrer gæren i en skål, tilsæt den lunkne vand og opløs gæren.
  • Tilsæt det kolde vand, salt, honning, olie, grahamsmel og havregryn.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt godt imellem. (Jeg bruger min Kenwood køkkenmaskine og lader den ælte i ca. 10 min efter også)

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (30-45 minutter).

  • Slå dejen ned, og skær i 20 stykker.
  • Del pølserne i 2 og put dejen om pølsen, som var det et snobrød.

Tænd ovnen og lad de ubagte pølsehorn efterhæve i 15-20 minutter.

  • Pensel med æg, drys med groft salt og timian og bag midt i ovnen i 15-20 minutter ved 220 grader (200 grader varmluft).

Håber at I får glæde af opskriften og smid gerne en kommentar med på vejen.


Over and out

/nathaliabhansen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når den lille pludselig ikke er så lille mere ...