Grove pølsehorn med salt og timian …
| G R O V E P Ø L S E H O R N |
Hjemme hos os elsker vi pølsehorn – til madpakken, aftensmad, middagsmad, eftermiddagssnack – og efter megen afprøvning, er jeg kommet frem til en opskrift, som bare virker hver gang. Selv min mand kan finde ud af at bage lækre pølsehorn nu.
Antal: 20 stk
Tid: ca. 2 timer
Ingredienser:
25 gram Gær
1 dl Lunkent vand
2,5 dl Koldt vand
1 spsk Honning
1 tsk Groft salt
3 spsk Olie (bruger raps)
2 dl Grahamsmel
1 dl Havregryn
Ca. 400 gram Hvedemel (efterprøv)
10 Pølser (bruger partypølser)
1 Æg, Groft salt og timian
Frengangsmåde:
- Smuldrer gæren i en skål, tilsæt den lunkne vand og opløs gæren.
- Tilsæt det kolde vand, salt, honning, olie, grahamsmel og havregryn.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt godt imellem. (Jeg bruger min Kenwood køkkenmaskine og lader den ælte i ca. 10 min efter også)
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (30-45 minutter).
- Slå dejen ned, og skær i 20 stykker.
- Del pølserne i 2 og put dejen om pølsen, som var det et snobrød.
Tænd ovnen og lad de ubagte pølsehorn efterhæve i 15-20 minutter.
- Pensel med æg, drys med groft salt og timian og bag midt i ovnen i 15-20 minutter ved 220 grader (200 grader varmluft).
Håber at I får glæde af opskriften og smid gerne en kommentar med på vejen.
Over and out
/nathaliabhansen
Ingen kommentarer endnu